Kai Realo. Foto: kuvatõmmis Youtube'st

Kuigi kütusefirma Circle K räägib avalikult, et kedagi vaktsineerimata jätmise pärast ei vallandata, andis kütusefirmat viimaseid päevi juhtiv Kai Realo töötajate grupis teada, et erandeid lubatakse teenindajatele vaid veel mõni kuu. Nimelt olevat tulekul valitsuse nõuded, mis alternatiividele ruumi ei jäta.

Täna Delfis avaldatud intervjuus ütles Circle K personalijuht Piret Kask, et arvestades tööjõu olukorda turul, ei plaani Circle K vaktsineerimata töötajaid vallandama hakata.

"Väärtustame kõiki oma tublisid töötajad hoolimata sellest, kas nad soovivad end lasta vaktsineerida või mitte. Juhul kui töötaja ei soovi vaktsineerimist, siis on Circle K kui tööandja soov ja kohustus tagada neile vajalikud teised koroonaviiruse vastased kaitsemeetmed nagu maskid, visiirid, kaitseklaasid teenindusjaamade lettide juures jne," lisas Kask.

Objektiivi käsutuses on aga kuvatõmmis Kai Realo postitusest töötajate grupis, mis on avalikkusele öelduga vastuolus. Väidetavalt on postitus tehtud kuus päeva tagasi. Realo enda viimane tööpäev ettevõttes on 19. augustil, peale mida asub ta tööle prügifirma Ragn-Sells Eesti juhina.

"OLULINE INFO, palun jaga kolleegiga! Olen sel nädalal vaktsineerimise teemadel kohtunud nii peaministri kui teiste valitsuse ja tervisevaldkonna esindajatega ning on oluline teada, et tulemas on nõuded, mis kohustavad ka Circle K-d kui tööandjat tagama, et kliente teenindavad AINULT nakkusohutud töötajad!" kirjutas Realo.

Ta märkis, et kuigi lühiajaliselt on lisaks vaktsineerimispassile võimalik aktsepteerida iga vahetuse alguses tehtud kiirtesti, siis paari kuu pärast saab klienditeenindajana töötada vaid vaktsineeritud inimene. "St siis nii see, kel kaks vaktsiinidoosi käes, või Covid läbipõdenu, kel üks vaktsiinidoos tehtud," sõnas Realo.

Ta palus kõigil vaktsineerimata töötajatel kiirelt selleks võimalus leida. "TKO osakond kogub andmeid, et vajadusel aidata vaktsineerimist organiseerida," seisis teates.

Realo märkis lisaks, et on selge, et teeninduses töötamisel saab vaktsineerimispass määravaks kõikjal, mitte ainult Circle K-s. "Palun vaktsineeri end, vaid nii saame selle viiruse seljatatud ja elu taas tavapäraseks!" kutsus Realo töötajaid üles. Objektiiv on pöördunud kommentaarisooviga ka Circle K poole.