Rahvamass Ganesh Chaturthi festivalil Mumbais, Indias, 9. septembril 2021. Foto: Scanpix

Uudist, kuidas koroonaviiruse delta tüvi Indias lüüa sai, peaksid teadma kõik. Nakatumiste ja suremuse graafikuid vaadates on toimunu erakordselt selge, ent meedia, voogedastus- ja sotsiaalmeediaplatvormide tsensuuri tõttu on India edulugu kadunud kui musta auku, kirjutab pseudonüümi Justus R. Hope kasutav meditsiinidoktor väljaandes Desert Review.

Uudist, kuidas koroonaviiruse delta tüvi Indias lüüa sai, peaksid teadma kõik. Nakatumiste ja suremuse graafikuid vaadates on toimunu erakordselt selge.

Siiski ei tohi me sellest miskipärast rääkida. Vikipeedias ei saa mainida dr Tess Lawrie koostatud metaanalüüsi, mis on avaldatud ajakirjas American Journal of Therapeutics. Vikipeedias ei ole lubatud avaldada ka metaanalüüsi, mille autoriks on dr Andrew Hill

Lisaks ei saa Vikipeedias avaldada mingit infot saidilt ivmmeta.com, mis annaks teada, et profülaktiline ivermektiin vähendab haigestumist 86% ja et varajane ravi ivermektiiniga on tõhus.

Vikipeediat haaranud tsensuuritorm on hästi nähtav infoartiklite avalikel "Talk"-arutelulehtedel, kus on näha nii aktiivsed katsed andmeid Vikipeediasse lisada kui ka „vanemtoimetajate" betoonkindel seisukoht kõik kustutada. Ning neid „hästimotiveeritud vanemtoimetajaid" ei motiveeri inimeste tervis ja heaolu.

Igal Vikipeedia artiklil on aruteluleht vasakpoolse ülemise nupu "Talk" all, kuhu mõneks ajaks jääb jälg toimunud aruteludest. Igasugune arutelu selle kohta, kuidas ivermektiin Indias koroonaviiruse delta tüve minema pühkis, kaob aga kui musta auku. 

Kui olen rääkinud, kuidas India leidis end käesoleva aasta kevadel kriisist 414 000 nakkusjuhtumi ja 4000 surmajuhtumiga päevas, ja kuidas kriis ivermektiini kasutuselevõtuga viie nädalaga haihtus, on minult sageli küsitud, miks sellest uudistes midagi kuulda ei ole? See on hea küsimus. Miks on India ivermektiini edulugu võitluses delta tüve vastu NIHi ja CDC poolt kiivalt kaitstud saladus? Miks ei räägi seda lugu ükski juhtivmeedia väljaanne?

Vahest ponnistab meediakanal NPR (mis on püüdnud Indias toimunut varjata) näiteks seetõttu nii kõvasti, et on sisuliselt valitsuse suuvooder? USA valitsus suudab mõelda ainult vaktsiinidest ja sellise pühendumusega, millisega 17. sajandi katoliku kirik suutis Galileoga vaieldes mõelda ainult geotsentrilisest universumimudelist. Väidetega, et India numbrid on ebatäpsed, saab tähelepanu India ivermektiini eduloolt kõrvale juhtida ja hajutada.

Aga olulised on faktid. Olid olulised aastal 1616 ja on olulised aastal 2021.

Nii nagu Galileo tõestas 1616. aastal oma teleskoobi abil, et Maa ei ole universumi keskpunkt, näitavad andmed Indiast nüüd, et ivermektiin on efektiivne, oluliselt efektiivsem kui vaktsiinid. Ivermektiin ei enneta mitte ainult surma, vaid ka nakatumist ja on tõhus ka delta tüve vastu.

1616. aastal ei olnud võimalik välja mõelda teleskoobikujutisi Jupiterist ja selle ümber tiirlevatest kuudest ega saanud ka võltsida sirbikujulisi kujutisi Veenusest ja Merkuurist. Need kujutised näitasid, et Maa EI OLE universumi keskpunkt – tõde, mida katoliku kirik ei saanud aktsepteerida.

Sama vaieldamatult näitab koroonajuhtumite ja -surmade võimas langus Indias pärast ivermektiini laialdast kasutuselevõttu selle ravimi efektiivsust. See on tõde, mille avaldamist NIH, CDC ja FDA ei saa lubada, et mitte ohustada vaktsiinipoliitikat. Mis siis, et ivermektiin võib päästa rohkem elusid väiksema riski ja väiksema hinnaga ning pandeemiale kiire lõpu teha.

Heitke pilk Uttar Pradesh'i graafikule. Uttar Pradesh on osariik Indias, kus elab 241 miljonit inimest. USA rahvaarv on 331 miljonit inimest. Seega on Uttar Pradesh rahvaarvult umbes kahe kolmandiku Ameerika Ühendriikide suurune. Tänan siinkohal Juan Chamie't, Cambridge'i hinnatud andmeanalüütikut, kes CSSE Johns Hopkinsi Ülikooli (JHU) andmete põhjal selle graafiku joonistas.

Ivermektiin tõi Uttar Pradesh'is COVID-19 delta tüve juhtumite ja surmade arvu nädalatega alla. USA-ga võrreldava rahvaarvu juures, kahanesid koroonakahjud ivermektiini kasutuselevõtuga 35 000 juhtumilt ja 350 surmalt päevas nädalatega peaaegu nullini.

5. augustil oli vanas heas kuulsusrikaste vaktsiinidega õnnistatud USAs päevas 127 108 uut registreeritud nakkusjuhtumit ja 574 uut surma. Vaid kolmandiku võrra väiksema rahvaarvuga Uttar Pradesh'is, kus kasutatakse ivermektiini, oli 5. augustil kokku 26 uut juhtumit ja kolm surma. Ilma ivermektiinita USAs oli nakkusjuhtumeid päevas täpselt 4889 korda rohkem ja surmasid päevas 191 korda rohkem kui ivermektiiniga Uttar Pradesh'is.

Riigid või piirkonnad, mis kasutavad ivermektiini laialdaselt, saavad teistest kordades paremini hakkama. Uttar Pradesh'i ja USA võrdlemine on nagu autoga reisimise võrdlus hobuse ja kaarikuga reisimisega.

Heitkem pilk ka teiste ivermektiini kasutavate India piirkondade andmetele 5. augustil 2021, mis on esitatud CSSE JHU poolt:

  • Delhi: rahvaarv 31 miljonit (15% täielikult vaktsineeritud) – COVID-19 juhtumeid 61, COVID-19 surmi 2.
  • Uttarkhand: rahvaarv 11,4 miljonit (15% täielikult vaktsineeritud) – COVID-19 juhtumeid 24, COVID-19 surmi 0.

Võrdluseks toome ära ka piirkonna Indias, mis keeldus kasutamast ivermektiini ning otsustas järgida hoopis kahtlaseid USA-stiilis ravijuhiseid remdesiviiri kasutamise kohta.

  • Tamil Nadu: rahvaarv 78,8 miljonit (6,9% täielikult vaktsineeritud) – COVID-19 juhtumeid 1977, COVID-19 surmi 33.

Ivermektiinist keeldumise järel sai Tamil Nadu COVID-19 juhtumite liidripositsiooni Indias. Kui ivermektiini kasutavates osariikides lõppes teine laine juba kuid tagasi, siis Tamil Nadu's jätkab delta tüvi endiselt oma laastamistööd. Samuti ka USA-s jätkavad nii vaktsineeritud kui mittevaktsineeritud delta tüve levitamist metsatulekahjuna.

Nii nagu CSSE Johns Hopkinsi Ülikooli andmed, ei valetanud ka Galileo teleskoop ning tõde on lihtne näha selge pilguga vaadates – ivermektiin töötab, ja äärmiselt hästi. Harvardi ülikoolis õppinud viroloog dr George Fareed ja tema kolleeg, dr Brian Tyson California Imperial Valley'st on ivermektiini sisaldava COVID-19 ravimikokteiliga säästnud 99,9% oma patsientidest. Nende Desert Reviews platvormil avaldatud artikleid tasuks lugeda kõigil.

Võiksin pajatada, kuidas iga minu patsient, kes on ivermektiini kasutanud, on kiirelt taastunud, kuid ma ei hakka seda siin tegema. Samuti võiksin kirjutada sellest, kuidas Vikipeedia tsenseerib rohkem kui „Pravda"; sellest, et tasuks iga vikipeedia artikli puhul vajutada „talk" nuppu, minemaks lava taha ja mõistmaks, mida toimetajad ei taha, et sa loeksid; ent ma ei hakka ka seda tegema.

Ma võiksin kirjutada VAERS-ist (USA vaktsiinide kõrvaltoimete andmebaas) ja sellest, kuidas hoopis lihtsam on näha kõrvaltoimeid keskkonnas OpenVAERS.com või kuidas Vikipeedia on ebaausalt portreteerinud dr Peter McCullough'it, maailma üht terasemat ja usaldusväärsemat arsti, kuid ma hoian end tagasi.

Võiksin kirjutada detailselt COVID-19 varajase ravi ajaloost odavate, patenditasuta ravimitega (ivermektiin nende hulgas) ning välja tuua põhjuse, miks see elupäästev informatsioon on tsenseeritud, kuid jätan selle teema uurimise lugejaile endale. Sa juba tead, mis juhtub, kui neelad kriitikavabalt alla selle, mida meedia Sulle serveerida püüab. Tasub alati uurida ise teemasid ning tervelt kahelda valitsuse jagatud infos.

Pärast Galileo inkvisitsiooni 1616. aastal keelas paavst ära kõik raamatud ja kirjad, mis väitsid, et Maa asemel on universumi keskpunkt Päike.

Täpselt samamoodi on tänapäeval FDA ja WHO ära keelanud igasuguse ivermektiini kasutamise COVID-19 puhul väljaspool kliinilisi uuringuid.

Nii YouTube kui ka Vikipeedia käsitlevad ivermektiini kasutamist COVID-19 raviks kui ketserlust.

YouTube ei luba oma kanalis jagada infot, mis räägib vastu kohaliku terviseametkonna või WHO seisukohtadele COVID-19 kohta; samuti infot, mis näitab, et ivermektiin on COVID-19 puhul efektiivne.

Vikipeedia defineerib ketserlust järgmiselt: „Iga uskumus või teooria, mis kehtestatud uskumustest ja tavadest tugevalt erineb, eriti tunnustatud kiriklike või religioossete organisatsioonide uskumustest. Ketserluse mõiste tähendab tavaliselt oluliste religioossete õpetuste rikkumist, kuid on samuti kasutatav ka üldiselt tunnustatud dogmadega tugevalt vastuollu minevate vaadete puhul".

Hetkel käsitletakse ketserlusena valitsuse või terviseametkondadega mittenõustumist, isegi kui neil pole õigus ja isegi kui nende poliitika inimesi kahjustab. Ent tänapäeval kasutame ketserluse asemel moodsat sõna: valeinformatsioon.

Galileo leiti ketserluses süüdi olevat ning mõisteti 1633. aasta 22. juunil vangistusse, olgugi et karistus leevendati koduarestiks, mille alla ta jäi kuni oma elu lõpuni.

Tõlkis Veljo Kuusk

__________________________

Meditsiinidoktorist autor kasutab pseudonüümi, kuna eelpoolkirjeldatud "valeinformatsiooni" levitamise tõttu võib COVID-19 pandeemia aegses USAs jääda praktiseeriv arst ilma oma litsentsist.

__________________________

Kaari Saarma järelsõna

Ivermektiini avastanud teadlased said aastal 2015 Nobeli preemia. Pandeemia alguses selgus, et ivermektiin hävitab ka koroonaviirust. Paljud arstid võtsid ivermektiini koheselt kasutusele Covid-19 ravis väga heade tulemustega.

Seevastu meie tervist "kaitsvad" asutused ei korraldanud terve aasta jooksul ühtegi uuringut ivermektiiniga. Vastupidi – varajane ravi on olnud pandeemia ajal tabuteema ja kümnete aastate jooksul ohutuks tunnistatud ravimid on lavastatud ohtlikeks. Ent ivermektiin on kasutusel Covid-19 ravis 26-s riigis (sh mitmes Euroopa riigis) WHO vastuseisust hoolimata.

Ivermektiini vastu on kaks argumenti:

1) senised uuringud on liiga väiksed või halva kvaliteediga;
2) ravim on ohtlik.

Esimene on osaliselt tõsi, sest uuringuid on teinud eeskätt arstid missioonitundest ja väikse eelarvega. Ent ravimõju kohta tõendust igal tasandil: in vitro, loomkatsetes, vaatlusuuringutes, RCT-uuringutes, metaanalüüsides ja riikide statistikas.

Teine on vale, sest tegemist on ühe ohutuima ravimiga maailmas, mida on 30 aastaga manustatud 4 miljardit doosi. Kõrvaltoimed on üldjuhul leebed ning tõsiseid esineb haruharva.

Mõned uued uuringud pole ivermektiini mõju näidanud. Põhjuseks on probleemid uuringute korraldamiseks ja uued tüved, mille puhul on jäänud hätta nii vaktsiinid kui ka ivermektiin.

Mitmed arstide ja teadlaste organisatsioonid on süüdistanud WHOd, EMAd ja terviseametkondi koordineeritud valeinformatsiooni kampaanias ivermektiini vastu ning India arstid on läinud WHO vastu kohtusse.