Kunstniku sketš Maxwelllist kohtus. Foto: Scanpix

New Yorgi prokurör Alison Moe väitis kohtus, et kurikuulsa Jeffrey Epsteini pikaaegne kaaslane Ghislaine Maxwell pidas jahti noortele haavatavatele tüdrukutele ja sai Epsteinilt 30 miljonit dollarit. Maxwelli süüdistatakse alaealiste tüdrukute väärkohtlemises ja illegaalses seksikaubanduses, kirjutab ERR.

Moe sõnul sai Maxwell tüdrukute Epsteinile kupeldamise eest 30 miljonit dollarit ja nimetas teda ohtlikuks kiskjaks, kes kasutas tüdrukute peal sissetöötatud tehnikaid.

BBC andmetel võib vandekohus juba lähiajal Maxwelli saatuse otsustada. Maksimaalselt on teda võimalik karistada 80-aastase ehk sisuliselt eluaegse vangistusega. Advokaatide väitel aga üritatakse Maxwelli Epsteini kuritegude patuoinaks muuta.

Maxwell arreteeriti mullu juulis ja sellest ajast peale on teda jätkuvalt kinni peetud. Tema vastu esitatud süüdistused puudutavad perioodi 1994-2004. Prokurörid on Maxwelli vastu tunnistama toonud neli noort naist, kes on teda süüdistanud ka otseses seksuaalvägivallas nn "seksuaalsete massaažide" käigus.

Toimetas Jaanus Vogelberg