Ralph Fiennes Foto: Scanpix

Tuntud näitleja Ralph Fiennes'i, kes mängis "Harry Potteri" filmis lord Voldemorti, sõnul on rünnakud J.K. Rowlingi vastu vastikud ja kohutavad.

Oma intervjuus New York Times Magazine'le sõnas Fiennes, et transaktivistide rünnakud "Harry Potteri" teose kirjaniku vastu on põlastusväärsed, vahendab Breitbart. "Verbaalne rünnak tema suunas on vastik ja kohutav," lausus Fiennes. "Ma saan aru vaatenurgast, mis võib teha vihaseks selles osas, mida ta ütleb naiste kohta. Kuid see ei ole midagi sündsusetut, ta ei ole paremäärmuslik fašist." 

"Need on lihtsalt naise sõnad – "Ma olen naine ja ma tunnen, et ma olen naine ja ma tahan, et mul oleks võimalik ütelda, et ma olen naine". Ma saan aru, mida ta sellega silmas peab. Isegi kui ma ei ole naine," lisas Fiennes. 

Oma seisukohaga distantseerus Fiennes paljudest teistest "Harry Potteri" filmi osatäitjatest, nagu Daniel RadcliffeEmma Watson ja Rubert Grint, kes on avalikult kritiseerinud J. K. Rowlingit tema arvamuse eest ja seetõttu ei toeta ka filmi levitamist. 

J. K. Rowling on transaktivistidelt saanud tapmisähvardusi ja tema kodust aadressi on aktivistide poolt avalikult levitatud. Pärast kirjanik Salman Rushdie ründamist sai ta sõnumi, kus üteldi, et "sina oled järgmine."

Toimetas René Allik