Heidi Tamme püsiannetus. Heidi Tamme sotsialmeediakonto

Haapsalus elav invaliidsuspensionär Heidi Tamm toetab rahandusminister Jürgen Ligi iga kuu nelja euroga. Sellealase otsekorralduslepingu tegi raske liikumispuudega Tamm 29. augustil 2024. Pank kannab raha üle rahandusministeeriumi pangaarvele, kust see liigub siis juba edasi Ligi kätte.

Ülekande selgituse sõnastas Tamm oma maksekorralduses järgmiselt: „Röövel pensionär-raske liikumispuudega HEIDI TAMM tagastus 1% pensionist rahandusminister JÜRGEN LIGI riigi pankrotifondi."

Tamme ajendas seda tegema „Delfis" ilmunud uudis pealkirjaga „Jürgen Ligi: kõige suuremad raharöövlid on pensionärid ja haiged". „Delfi Ärilehes" kandis samasisuline uudis 27. augustil pealkirja „Suured, kuid olulised raharöövlid on pensionärid, haiged ja keskmaa õhutõrje".

„Röövlina tundsin süütunnet ja tegin püsikorralduse 1% pensionist, et päästa Eesti pankrotist!" kirjutas Tamm 30. augusti hommikul oma asjaomases „Facebooki"-postituses.

62-aastane Tamm on endine politseinik, alates 2019. aasta detsembrist Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (lüh. EKRE) liige.

Toimetas Tõnu Kalvet