Gruusia Unistuse valimisreklaam Pilt: OC-media

Gruusias toimuvad 26. oktoobril parlamendivalimised. Valitsuspartei Gruusia Unistus alustas 26. septembril uut reklaamikampaaniat, mille reklaamides võrreldakse purustatud Ukrainat ja Gruusia ilusamaid linnu.

Uued tänavareklaamid pandi esmalt üles Tbilisis. Reklaamide loosungiks on "Vali rahu". Reklaamplakat on jagatud kaheks osaks: vasakul on purustatud Ukraina linnad ja hooned, mille all on ära märgitud opositsiooni valimisnumbrid. Paremal on ilusad Gruusia linnad ja hooned, valimisloosung "Vali rahu" ja Gruusia Unistuse valimisnumber 41, vahendab OC-Media.

Koos tänavareklaamidega üllitati ka ilmavõrgu videoreklaam.

Üks tänavareklaam, mis on ülal Tbilisis, kujutab Mariupoli draamateatri varemeid, mille all on opsitsioonikoalitsiooni Muutuse Koalitsioon valimisnumbrid neli, viis, üheksa ja 25. Muutuse Koalitsiooni kuuluvad parteid Ühtsus – Rahvuslik Liikumine, Tugev Gruusia ja Gruusia Eest. Gruusia Unistuse poole peal on Senaki linna teatri pilt, "Vali rahu" ja partei valimisnumber 41.

Sarnaseid plakateid erinevate võrdluspiltide ja samade sõnumitega on kümneid.

Gruusia Unistuse valimisreklaamid on põhjustanud üle maailma pahameeletormi.

Reklaamikampaania üheks esimeseks hukkamõistjaks oli Gruusia president Salome Zurabišvili, kes on opositsioonipartei Gruusia Tee asutaja. Ta kirjutas sotsiaalmeedias:  

"Ma pole mitte kunagi näinud midagi nii häbiväärset, niivõrd meie kultuuri, traditsioone, ajalugu ja usku solvavat… Kui meeleheitel ja haletsusväärsed te peate olema, et nii häbitult ja jultunult pakkuda oma inimestele plakateid, mis on valmistatud "KGB sepikojas"! "Väärikalt" põrgu poole!"

Viimane lause on osutus Gruusia Unistuse varasemale reklaamloosungile "Väärikalt Euroopa poole".

Valitsuspartei sõnul tähendavad seekordsed valimised valikut kas sõja või rahu vahel. 

Gruusia Unistus on võimul olnud 12 aastat ja selle aja jooksul pole Gruusia olnud üheski relvakonfliktis. 

Samuti on partei üheks jutupunktiks väide, et lääneriikide valitsusi kontrollib nõndanimetatud sõjapartei, mis üritab sundida Gruusiat avama "teist rinnet" Venemaa vastu.

Gruusia Unistuse valimisreklaamid on teiste hulgas mõistnud hukka Ukraina valitsus.

Toimetas Karol Kallas