Greta Thunberg tähistamas koos mõttekaaslastega juutide massimõrva aastapäeva. Berliin, 7.10.2024 Foto: Scanpix

Saksamaa Kristlike Demokraatide Liidu poliitikud soovivad keelata kliima- ja Iisraeli araablaste eestvõitlejal Greta Thunbergil riiki sisenemise.

Kliimaaktivist Thunbergi on viimasel ajal üha rohkem näha juudivaenulikel ja Iisraeli araablaste iseseisvust toetavatel meeleavaldustel. Üheksandal oktoobril väljaandele Welt antud intervjuus rääkis Kristlike Demokraatide (CDU) poliitik Alexander Throm, et "Greta Thunberg kuritarvitab kliimakaitsmisega saavutatud kuulsust".

Thromi sõnul teeb kliimaaktivist juudivaenulikke avaldusi, mis pole sellises riigis, nagu kujutab endast tänu selle ajaloole Saksamaa, mingil moel vastuvõetavad.

Üheksandal oktoobril ajas politsei Dortmundis rahumeelselt laiali Iisraeli araablaste seitsme toetaja laagri, kuna seda pidi väisama Thunberg.

"Me kõik peame hakkama vastu aktivistide rõhumisele, kes ainult võtavad sõna Iisraeli araablaste genotsiidi ja okupatsiooni vastu. Seda nii Dortmundis, Saksamaal kui kogu maailmas. Meid ei saa sundida vaikima, vabastage Iisraeli araabalased," leidis kliima- ja islamiaktivist selle peale sotsiaalmeedias.

Toimetas Karol Kallas