Pilt: BigStockPhoto

Ameerika Ühendriikide andmeanalüütiku Edward Dowdi sõnul põhjustasid Covid-19 vastu mõeldud süstiained maailmas kuni 15 miljonit surma ja 60 miljonit invaliidistumist.

Evolutsioonibioloog ja ausa teaduse populariseerija Brett Weinstein intervjueeris 22. oktoobril oma taskuhäälingu saates DarkHorse (Must hobune; metafoor ootamatute ja ennustatamatute sündmuste kohta, võrreldav "musta luigega") endist BlackRocki portfellihaldurit ja Wall Streeti tipp-andmeanalüütikut Edward Dowdi. Vestluse teemaks olid Covid süstiained ja nende mõju inimeste eludele ning maailma majandusele.

Dowdi asutatud andmeanalüüsi ettevõtte Phinance Technologies vaatleb majandusteemade kõrval tähelepanelikult Covidi vastaseid meetmeid ja nende mõjusid. Kümnetes uuringutes, mis on koondatud leheküljele Humanity Projects, on vaadeldud nii riikide terviseametite, teaduskirjanduses avaldatud kui kindlustusseltside andmeid. Weinsteini saates välja öeldud numbrid on pärit nimetatud uuringutest ja kajastavad aastaid 2021 kuni 2023.

Maailmas süstiti mingit laadi ainetega Covidi vastu ära kuskil viis miljardit inimest. Phinance'i uuringute kohaselt, kui rakendada sellele süstide arvule Ameerika Ühendriikide võimalike süstisurmade vahemik, siis põhjustasid Covidi süstid 7,3 kuni 15 miljonit surma.

Kindlustusseltside statistika, teadusuuringute ja statistika kokku panemine näitab, et mingit liiki puude sai süstidest külge neli korda rohkem inimesi. Sellisest vahekorrast võib järeldada, et maailmas invaliidistus Covidi süstide peale 29 kuni 60 miljonit inimest.

Pfizeri modRNA geenipreparaadi uuringute ajal sai mingit laadi vigastuse süstimise järel päris preparaadiga süstitutest 18 protsenti rohkem inimesi kui platseebo grupis. Platseebo grupi puhul tuleb arvestada asjaoluga, et neile inimestele ei süstitud ainult soolalahust, vaid erinevaid teiste haiguste vastu mõeldud vaktsiine ehk kontrollgrupi vigastused võisid olla tingitud muudest vaktsiinidest. Ehk ainuüksi Pfizeri Covidi süstiainete tõttu sai viga 500 kuni 900 miljonit inimest.

Weinstein teeb saates lisaks huvitava järelduse: suure tõenäosusega panid ravimiettevõtted (Pfizer, Moderna jne) Covidi süstiaineid järelvalveasutustele ning valitsustele esitledes toime ränga pettuse – uuringud tegelikult ei näidanud, et need on ohutud ja tõhusad –, mis tähendab, et kaotavad neile erinevate lepingutega tagatud kaitse kohtusse kaebamise eest.

Dowdi sõnul oleks pidanud Covidi süstiained kiiresti turult eemaldama, kuna ohusignaalid hakkasid erinevates andmebaasides kohe vilkuma. 

Weinsteini saadet saab kuulata nii Apple'i kui Spotify keskkondades.

Toimetas Karol Kallas