Tšehhi president Miloš Zeman. Foto: Wikipedia

Tšehhi president Miloš Zeman ütles Financial Timesile, et tahab deporteerida kõik migratsioonikriisi käigus majanduslikel põhjustel Euroopasse sisenenud illegaalid.

Ühtlasi pani Zeman ette, et Kreeka võiks maksta oma võla ülejäänud Euroopa Liidule, andes mõned saared sisserändajate majutamiseks.

President rõhutas, et ei ole põhimõtteliselt migratsiooni vastu. "Ma ei ole immigrantide vastu, kes tulevad meie maale Ukrainast, Vietnamist, Venemaalt, Valgevenest, Serbiast ja nii edasi," ütles Zeman ja selgitas, et probleem on moslemite massimigratsioon.

"Ma arvan, et see kultuur on [meiega] täiesti kokkusobimatu. Piisab ühest näitest: islamiusku migrantide käitumine naiste suhtes. See on meie kultuurist väga erinev," ütles Zeman.

Otsekui Zemani sõnade kinnituseks kirjutas Fox News hiljuti 16-aastasest tütarlapsest, kes end Islamiriigi (ISIS) võitlejate jätkuvate vägistamiste vältimiseks põlema süütas. Nagu selgitas tüdrukut ravivale arstile dr Jan Kizilhanile üks süüdlasi, vanglas viibiv moslemist mõrvar ja vägistaja Abu Chied, saab selliste tegude eest taevasse.