De Civitateni jõudnud andmetel on homoaktivistidest lobistid kohtunud Sotsiaaldemokraatide juhtfiguuride hulka kuuluva Eiki Nestoriga, saamaks nimetatud erakonna toetust partnerlusseaduse vastuvõtmisele Eestis.

Seadusest räägitakse kui "kooseluseadusest" ning sel teel soovitakse määratleda samast soost ja omavahel seksuaalselt läbikäivate inimeste kooslus perekonnana. Teatavasti on Nestor, kes on iseloomustanud end kui retired hippie't (pensionile jäänud hipina), korduvalt nimetatud idee elluviimisele avalikult poolehoidu väljendanud (vt nt siit, siit ja siit).

Ühtlasi püüavad homoaktivistid sotside abil mõjutada Eesti Lastekaitse Liitu nii, et see väljendaks toetust samasoolistele paaridele ka adopteerimise õiguse andmisele. Samasoolistele lapsendamisõiguse andmise küsimus olevat päevakorral ka homolembuse poolest tuntud Sotsiaalministeeriumis.

Justiitsministeerium ootab septembrikuu lõpuks suuremate erakondade seisukohti selle osas, kuidas samasooliste kooseluga seonduvate küsimuste õigusliku reguleerimisega edasi minna.

Vt lisaks:

  • Justiitsminister palus suurematel erakondadel samasooliste paaride perekonnana käsitlemise küsimuses seisukohta väljendada  (Postimees)
  • TÄISMAHUS: justiitsminister Michali kiri mitteabielulise kooselu õigusliku regulatsiooni küsimuses (De Civitate)