Elvis Brauer. Foto: Mats Õun.

Tallinna halduskohus tuvastas, et politsei tegevus tänavu kevadel Tallinna vanalinnas kohvikupidaja ja aktivisti Elvis Braueri politseisõiduki kongi paigutamisel ja tema seal kinnipidamisel oli õigusvastane, kuid hindas Braueri dokumentide kontrollimise ja mehe vastu jõu kasutamise õigustatuks, kirjutab Postimees.

Kohus rahuldas Braueri kaebuse osaliselt leides, et politsei tegevus 11. aprillil Braueri isikusamasuse tuvastamisel ja turvakontrollis oli korrektne, kuid õigusvastane oli tema paigutamine politseisõiduki kongi.

Kui Brauer oli nõudnud endale 400 euro suuruse varalise kahju hüvitamist, siis kohtu hinnangul varaline kahju tõendamist ei leidnud ning õigustatuks peeti talle 50 euro ja 50 sendi väljamõistmist ning lisaks 465 euroni küündinud menetluskulude tasumist. Kohus tõdes lisaks, et Brauer sekkus politseinike ametikohustuste täitmisesse ja häiris neid.

Kohtu hinnangul oli politseinike poolt ainumõeldav samm Braueri dokumente kontrollida, kuna neil puudus selge arusaam sellest, mida viimane kavatseb teha.

Pikemalt saab otsuse põhjenduste kohta lugeda Postimehest.

Toimetas Jaanus Vogelberg