Eesti LGBT Ühingu homonäitus Solarises. Foto: Martin Vaher

10. jaanuaril avas Eesti LGBT Ühing Solarise kaubanduskeskuse aatriumis homonäituse "See on fucked", mis läbi noorte ja täiskasvanute lugude avab LGBT+ õpilaste olukorda Eesti koolis. Näitus on avatud kuni 30. jaanuarini, pärast mida on seda võimalik tellida näiteks tööle, kooli või üritustele. Kooli annavad korraldajad kaasa ka tunnikavad, et teemat õpilastega arutada.

Näituse avamise puhul toimus Teatri väljakul ka aktsioon hiiglasliku vikerkaarelipuga, mille lõid Karl Joonas Alamaa ja Lisette Sivard. Näitusel on ka väljas Alamaa ja Vira Takinada originaalteosed.

Korraldajate sõnul on mõned näitusel välja pandud tsitaadid ka karastunud aktivistidele rasked lugeda aga selline olevat tegelikkus, mistõttu nad muudatuste nimel töötavadki. Korraldajad ütlevad, et kui näitus midagi tõestab, siis seda, et LGBT+ teemadest peab väidetavalt rääkima.

"Pärast näevad aga inimesed seda loodetavasti Eesti eri nurkades, sest näitus on loodud rändama! Telli see endale kooli, tööle või üritusele ja tutvu meie oma inimeste lugudega," reklaamitakse seda Eesti LGBT Ühingu sotsiaalmeedialehel.

Foto: Martin Vaher