Thierry Breton Pilt: YouTube'i ekraanitõmmis

Ameerika Ühendriikide avalikkus suhtub Euroopa Komisjoni inimõiguste piiramisse ja nende valimistesse sekkumisse valdavalt üpris raevukalt.

Euroopa Komisjoni siseturu volinik Thierry Breton saatis Elon Muskile ja sotsiaalvõrgule X enne vestlust Donald Trumpiga kirja, milles nõudis Ameerika Ühendriikide 45. presidendi ja tänavuse Vabariikliku Partei presidendikandidaadi tsenseerimist. 

Elon Musk vastas Bretoni kirjale sotsiaalmeedias vähem kui kolme tunni jooksul:

"Kui aus olla, siis ma päriselt tahtsin [Bretonile] vastata ühe "Troopilise kõu" meemiga, kuid ma ei teeks MITTE KUNAGI midagi nii ebaviisakat ja vastutustundetut". 

Postitusele oli lisatud osutatud meem. Objektiiv on viisakas väljaanne ja jätab siinkohal antud meemi pildi avaldamata. 

Majandusteadlane Daniel Lacalle kommenteerib Bretoni kirja:

"Kõige suuremat ohtu vabadusele ja tõele kujutavad valitsused ning bürokraadid, kes teevad seda väidetavalt inimeste kaitsmise nimel.

Teave, mida kontrollivad valitsused, on alati [tahtlik] väärteave."

Kennedy'ite dünastiasse kuuluv poliitik ja tänavuste Ameerika Ühendriikide presidendivalimiste sõltumatu kandidaat Robert Kennedy Jr. kirjutab sotsiaalmeedias:

"Tänapäeva autoritaarsus ulatub üle riigipiiride. Londoni politseijuht teatas just maailmale, et ta otsib üles igaühe, kes rikub Briti sotsiaalmeedia tsensuurireegleid ja esitab nende väljaandmiseks rahvusvahelise vahistamiskäsu, seda muuhulgas Ameerika Ühendriikide kodanike puhul. Sellega samal ajal teatas Euroopa Liidu "tsensuurikomissar" Thierry Breton Elon Muskile, et ta ei saa lubada Euroopa Liidu kodanikel kuulata intervjuud president Trumpiga.  

Nomenklatuur tahab otsustada, mida tohib lugeda ja vaadata, millisel eesmärgil nad õigustavad oma tsensuuri eriarvamuste sildistamisega "tahtlikuks väärteabeks", "vihakõneks", "paremäärmusluseks" või "ekstremismiks". [Covidi] sulgemiste ajal määras MI-6 minu ja paljud teised inimeste terviseõiguste eest seisjad tõenäolisteks "terroristideks". Kuid selline silt sobib neile endile palju paremini, kuna taas nad üritavad meid sundida kuulekusele linnugripi pettuste, võlast tingitud rahasüsteemi kokkukukkumise ja mainitutest palju ohtlikumate impeeriumi valitud sõdadega.

Ameerika Ühendriikide jaoks on tegemist kahtlemata äratuskella helinaga. Aeg on oma riigi valitsus tagasi võtta. Kui Ameerika Ühendriigid ei ole maailmale vabaduste eeskujuks, kes siis veel?"

Tuntud ajakirjanik Michael Schellenberger nuriseb sotsiaalmeedias:

"Te ei ole mitte ainult türann, te olete häbiks Euroopa Komisjonile. Komisjoni president Ursula von der Leyen on teid avalikult nahutanud. Ta peaks teid vallandama. Kui teil, Thierry Breton, on natukenegi eneseväärikust, peaksite te oma kohalt kohe tagasi astuma."

Ajakirjanik ja ühiskonnategelane Walter Kirn arvab:

"Euroopa Liit käsitles vestlust Trumpi ja Muski vahel kohe algava rünnakuna [nende] kodanikuühiskonna vastu. Nüüd on see [vestlus] möödas. Nagu ma aru saan, siis Belgia on siiani puutumata. Samamoodi Pariis. Londoni sild ei ole kokku kukkunud.

Võeh, millised türanni moodi v***jad nad [Euroopa Komisjon, Ühendkuningriigi valitsus] seal on."

Muuhulgas leiab sotsiaalmeediast Bretoni kirjale erinevas vormis kommentaare, mis sedastavad, et sõnavabadus on kõigi muude vabaduste aluseks. Ilma sõnavabaduseta pole muud vabadused võimalikud.

Toimetas Karol Kallas