William Allan: Konstantinoopoli orjaturg, 1838 Foto: nationalgalleries.org

Liibanonist islamistide eest põgenenud ja Kanadas elav evolutsioonipsühholoog Gad Saad leiab, et moslemi sisserändajad ei tule läände elama heas tahtes, vaid seda vallutama.

Gad Saadi emakeel on araabia keel ja ta on suhelnud seda keelt rääkivate moslemi sisserändajatega Kanadas üpris palju. Tema sõnul peavad need inimesed läänt nõrgaks "naiseks, kellele tuleb selga karata", rääkis Saad Charlie Kirki taskuhäälingu saates.

Saadi sõnul kõlab see seisukoht araabia keeles hulga vulgaarsemalt.

"Loomuomadusi, mida lääs peab vooruslikeks, nagu seda on kaastunne, lõputu empaatia, lahkus ja suuremeelsus, näevad moslemid ainult nõrkustena. Tuleb mõista inimeste kultuuri keelt, kellega me suhtleme," jätkas ta.

Kuniks lääneriikide juhid ei mõista seda keelt, mida need inimesed räägivad, jäädakse kordama ühtesid ja samu vigu.

Saadi sõnul kordab lääs täna samu vigu, mida tegi tema sünnimaa Liibanon 1970ndatel aastatel ja mille tõttu sai "Lähis-Ida Rivierast" läbikukkunud riik, mida pole tõenäoliselt võimalik päästa

Ta lisas, et kristlaste ja moslemi "kogukondade puhvet" prooviti Liibanonis järele ja lääneriike ootab ees sama saatus, kui nende "vaikiv enamus" aru pähe ei võta.

Islami pühades raamatutes kirjutatakse, et kogu maailma rikkused kuuluvad moslemitele ja moslemite kohus on uskmatutes õudu tekitada.

Toimetas Karol Kallas