"Me ei ole vähemus!!" Foto: Piqsels

Sotsiaalmeedias levib mustanahalise noormehe esinemine, milles ta osutab, kuidas seksuaalveidrused avavad valgete inimeste jaoks võimaluse kuuluda "vähemuste" sekka.

"Vähemus", eriti selline, keda "taga kiusatakse", on ärklevas maailmas kõrges hinnas kaup, mille nimel käib omamoodi võidujooks ja võetakse ette asju – nagu näiteks "soo muutmine" –, mida veel aasta-mõned tagasi peeti hullumeelsuseks. 

Ligi poole miljoni järgijaga TikToki kasutaja, kelle konto kannab nime CD+The Players, selgitab:

Valged inimesed kasutavad seksuaalveidrusi [queerness] ära eesmärgil, et neid ei tajutaks valgetena. Nad on võtnud omale sildi LGBTQ+ ja teinud sellest pseudorahvuse. Nad peavad ennast parema meelega seksuaalveidrikuks kui venelaseks, inglaseks, prantslaseks, hispaanlaseks jne. Ennast seksuaalveidrustega samastades samastatakse ennast probleemi osana.

Sedasi enda samastamine näitab, et ennast peetakse globaalse marginaliseerumise [vähemus(t)eks muutumise] algatajateks.

Mida rohkem seksuaalveidrusi lisatakse, mida rohkem lisatakse silte, mida rohkem lisatakse vaimse tervise probleeme, mida rohkem neurodivergentsusi [tavapärasest erinevaid vaimseid seisundeid vms] lisatakse, mida rohkem mis iganes, aga mitte ainult "valge", silte lisades, seda "marginaliseeritumaks" [vähemuslikumaks, suuremaks vähemuseks vms] muututakse. Valgete inimeste seksuaalveidrused on nende vähemuseks olemise tõend. 

Nad lisavad oma seksuaalveidrustele kultuurilisi manerisme [käitumisviise], sest nad soovivad seksuaalveidrusi näidata kui kultuurilis-rahvuslikku identiteeti. See on see, mida nad teevad.

[Minu käsitlus] ei ole marginaliseeritud valgete inimeste tühistamine ja nende olemasolu eitamine. Marginaliseeritud valged inimesed on olemas. Valged marginaliseeritud on väga suur probleem.

Siiski, ajalugu on korduvalt näidanud, et kuigi on olemas valged marginaliseeritud inimesed, ei tähenda see siiski, et sellised inimesed ei kasutaks ära võimalust enda valgetena esitlemiseks.

Vaadake Jeffrey Dahmerit. [Tänu Netflixi filmile on Dahmeri kuriteod ja eluviisid USAs hetkel "kuum" teema.] Omasooihar valge mees, marginaliseeritud valge isik, kellest on tehtud meedias surematu, pea jumalikustatud, tegelane. See juhtus tänu asjaolule, et Ryan Murphy, kes on omasooihar valge produtsent, tahab näha valges koletises inimest. Ta soovib Dahmerit inimlikustada ja seda hoolimata asjaolust, et Dahmer tappis kaheksa inimest. Kas me nüüd peame nägema temas inimest?  

@cdntheplayers

Re-upload since tiktok wants to call it hateful….

♬ original sound – CD + The Players

Esinemise lõpus põhjendab noormees oma arusaamist, et seksuaalveidrustest vähemuse staatust otsivad valged inimesed pole siiski nii vähemused, kui seda on orjapõlve üle elanud mustad ameeriklased. 

Toimetas Karol Kallas