Pieter Bruegel Vanem: Laste mängud, 1560. Fragment Foto: Google Art Project

Kui palju katseid peab tegema, et inimesed saaksid aru, et progressiusu-sotsialismi puu viljad on alati ühesugused!? Ideoloogia on inimese tarkvara ja sellesse kodeeritud käsud toovad alati kaasa ühesugused tulemused, kirjutab Karol Kallas.

Saksamaa Wolfsburgi linna elanikud on mures, sest Volkswageni autotehas hakkab tootmist koomale tõmbama. Kui vaadata linnavalitsust ja volikogu, siis täpselt seda linna elanikud ise tahavad.

Terve Euroopa Liidu peaks väga murelikuks tegema majandusuudis Saksamaalt, mis räägib Volkswageni (VW) tehaste sulgemisest. Siinkohal teemasse pikemalt süüvimata tuleb märkida, et euro saatus ripub Saksamaa majanduse otsas ja Saksamaa tööstus, eriti autotööstus, on Saksamaa majanduse süda. Euro omakorda on Euroopa Liidu "südame-veresoonkonna" eluliselt tähtis komponent ja kui euroga peaks midagi "juhtuma", siis võib Euroopa Liidu projekti lõpetatuks lugeda.

Eesti Rahvusringhäälingu uudisteportaal avaldas 16. septembril Epp Ehandi ülevaate, mis kannab pealkirja "ERR Saksamaal: Volkswageni plaan tootmist kokku tõmmata pahandab kohalikke". Artikkel räägib Wolfsburgi linnast, kus asub Volkswageni kontserni süda. Artikli sisu kõlab lühidalt, et kuna VW tõmbab tootmist kokku, siis linnaelanikel on paha olla.

Aga täpselt seda need linnaelanikud ise tahavad! Nad ise andsid valimistel hääle selle eest, et kõik halvasti läheks.

Avades Wolfsburgi linna ilmavõrguvärava, võib näha, et 47-liikmelises volikogus on 15 sotsiaaldemokraati (SPD), 13 ühispartei konservatiivi (CDU), seitse valmisliidu PUG liiget, viis rohelist (Alliance 90/Grüne), kolm päris konservatiivi (AfD) ja kolm libaliberaali (FDP/Volt).

Eeldades, et PUG-i hääled lähevad üldvalimistel pigem ühisparteile kui AfD-le, siis Wolfsburgi linna elanikud on otseselt oma õnne sepad ja aitavad kõigest hingest kaasa, et õudus nimega Euroopa Liit selle tänasel kujul võimalikult kiiresti oma otsa leiaks.

SPD on, nagu nad ise enda kohta arvavad, sotsialistid. CDU nimetab ennast konservatiivseks parteiks, aga selle poliitika on säherdune, et Eesti sotsiaaldemokraadid ei oska nii märgadest sotsialismi unenägudest – kohutavalt suur riik, massisisseränne ja Energiewende – isegi unistada. CDU ja Rohelised on üheselt süüdi, et VW oma tehased peab kinni panema. FDP kuulub täna ühte föderaalvalitsusse Roheliste ja SPD-ga. Nagu Eestis, võta üks või teine ühispartei haare ja tao sellega kolmandat nii palju kui tahes ning välja tuleb alati ühesugune poliitika.

Issanda Jeesuse tähendamissõna kõlab: "Puud tuntakse tema viljadest!" Täpselt selline on samuti teadusliku meetodi sisu: asjad saavad selgeks katsetades ja katseid peab olema võimalik kolmandatel ja neljandatel osapooltel korrata.

Ühispartei ideoloogiaks on progressiusk, mille sektid on nii maapealset paradiisi ehitav sotsialism, roheliste arbuusikommunism kui CDU ja FDP libaliberaalse maailmakorra nägemused. 

Progressiusu (sotsialismi ja libaliberaalsuse) puu viljad on alati roppus, mäda ja saast. Progressiusu katsed on alati, läbi ajaloo, lõppenud jubeda ulgumise ja hammaste kiristamisega. Mõeldagu siinkohal Prantsusmaa ja Venemaa revolutsioonidele, Maole, Pol Potile, Castrole, Madurole ja tuhandetele teistele sotsialistidest riigijuhtidele-poliitikutele. Või tänapäeva "viimsepäeva pöörises" (doom-loop) keerlevatele Ameerika Ühendriikide demokraatide juhitud suurlinnadele-osariikidele ja kuidas Prantsusmaa seisab islamistide massisisserände tõttu kodusõja lävel. Paugutamiseks läheb Euroopas tänu ühisparteile nagunii, see on paratamatus.

Üks vanasõna kõlab: "Kes mängib lolle mänge, saab lolle auhindu." Progressiusklike ehk sotsialistide ja libaliberaalide valimine on idiootlik tegevus ja selle tulemuseks on täpselt sellised arengud, mida Wolfsburgi elanikud oma nahal tunnevad. 

Või mida tunnevad Eesti kodanikud, kes oma "tarkusest" valivad kohalikku ühisparteid ja keda nüüd aegamööda nülitakse. Saksamaa ja Eesti probleemides pole süüdi Putin, samuti pole seda AfD ja EKRE, vaid üheselt ning ainult libaliberaalse konsensuse parteid. Ehk parteid, mis ei ole Alternatiiv Saksamaale ja EKRE ning esimeste valijad.

Kuna Saksamaa ja Eesti majandusega on lood, nagu need on ja ilmselt – kui vaadata näiteks Javier Mileid – sõltub vähemalt natuke poliitikutest, kuidas majandusel läheb, siis ühispartei valimine ilmselt ei ole kõige targem tegu. 

Kui palju katseid peab tegema, et inimesed saaksid aru, et progressiusu-sotsialismi puu viljad on alati ühesugused!? Ideoloogia on inimese tarkvara ja sellesse kodeeritud käsud toovad alati kaasa ühesugused tulemused. Normaalne inimene istutab omale aeda õunapuu ja kui see kannab üks või kaks aastat mädanenud visse, siis lõpetab ta projekti ära ning istutab uue. Ilmselt kuulab selle juurde targemate sõna, milline puu millist vilja kannab.

Nii Donald Trumpi toetajaid teistpoolt Lompi, päris konservatiivide pooldajaid Euroopas kui EKRE valijaid Eestis nimetatakse erinevatel viisidel "madala haridustasemega lollideks maakateks". 

Kes siin loll on?