Kaader Brasiilia poliitikute teledebatilt Pilt: X/ekraanitõmmis

15. septembril toimunud São Paulo linnapeakandidaatide teledebati ajal lõi sotsialistist José Luiz Datena konservatiivi Pablo Marçali tooliga, mille tulemusel mõranes viimase ribi.

Brasiilias toimuvad kuuendal septembril kohalikud valimised. Datena on telesaatejuht ja kuulub Sotsiaaldemokraatlikku erakonda ( PSDB). Marçal kuulub konservatiivsesse Uude Tööparteisse (PRTB). 15. septembri õhtul aset leidnud debatil osales kuus  São Paulo linnapeakandidaati kümnest, vahendab Breitbart.

Tüli sai alguse Marçali süüdistusest, et Datena on kloun ja lõpetab oma kampaania enne valimisi. Aastatel 2016 kuni 2022 on Datena jätnud valimiskampaania pooleli neljal korral. Tänavu võrdleb ta ennast Joe Bideniga, kes samuti enam valimistel ei kandideeri.

Datena omakorda kutsus Marçali "väikeseks jõhkardiks", millega osutas tema 2010. aastal esitatud süüdistusele, nagu ta oleks 2005. aastal, kui ta oli 18-aastane, toime pannud arvutikelmuse. 2018. aastal süüdistus aegus. 

Marçal osutas omalt poolt Datena vastu esitatud naiste ahistamise süüdistustele. Selle peale viimane arvas, et "seda ta ei andesta".

Kui Marçal nimetas Datenat lisaks "tõpraks", siis haaras viimane metallist konstruktsiooniga tooli ja virutas sellega konkurendi pihta kaks korda. Seejärel haaras teise tooli ja lõi veel ühe korra.

Datena visati debatilt välja ja Marçal pidi minema haiglasse. Esimene kinnitas, et "ta ei kahetse midagi" ja tõi oma vihapurske õigustuseks asjaolu, et väidetavalt suri ahistamissüüdistustest tingitud meelehärmi 2019. aastal ära tema ämm.

Toimetas Karol Kallas