Al Arabija saatejuht Emad Eldin Adeeb ja Tucker Carlson Maailma Valitsuste Tippkohtumisel Dubais, 12.02.2024 Pilt: YouTube'i ekraanitõmmis

Saatejuht Tucker Carlson esines 12. veebruaril Dubais toimuval Maailma Valitsuste Tippkohtumisel ja vestluse ühe esimese asjana pidi ta selgitama, miks ta intervjueeris Vladimir Putinit. Ühtlasi räägib ta, kuidas USA luureasutused tema vastu on töötanud.

Carlson: Miks just nüüd [ma tegin intervjuu Putiniga]? 

Ma olen üritanud seda intervjuud teha kolm aastat, kuid seni suutis Ameerika Ühendriikide valitsus mind takistada. See nuhkis mu tekstisõnumites ja lekitas need New York Timesile. See omakorda hirmutas ära Venemaa valitsuse, kes tühistas kokkulepitud intervjuu.

Ma üritasin intervjuud jätkuvalt teha, kuid minu kodumaa luureasutused töötasid ebaseaduslikult minu vastu. See ajas mu kurjaks. Ma olen Ameerika Ühendriikide kodanik, ma olen 54 aastat vana, ma maksan makse ja kuuletun seadustele. Ma kasvasin üles Ameerika Ühendriikides, kus mitte keegi ei oodanud, et valitsus ja selle luureametkonnad NSA (National Security Agency; riiklik julgeolekuagentuur) ja CIA (Central Intelligence Agency; luure keskagentuur), mis alati keskendusid meie riigi välisvaenlastele, pööravad sissepoole USA kodanike vastu

Ma olen šokeeritud ja vihane. Kui ma sain teada, mis toimub, siis ma kontrollisin järele, et see tõepoolest on nii ja nad [julgeolekuasutused] kinnitasid, et nad teevad seda. Sel hetkel ma otsustasin lõplikult, et ma teen intervjuu ära.

Ma tegin seda mitte ainult huvist saada teada, milline on Putin inimesena, mida ta mõtleb tervet maailma lähtestavast sõjast, mis teeb kohutavat kahju minu kodumaa majandusele. Ma tegin selle intervjuu peale kõige muu põhjusel, et nad ütlesid mulle, et ma ei tohi seda teha, kuna ma kasutan selleks ebaseaduslikke lahendusi. Sealjuures nad ei põhjendanud, milliseid.

Ma otsustasin, et kui ma tahan elada vabas riigis, millises ma sündisin, siis ma pean ajama selja sirgu ja tegema seda, mida ma suudan, et säiliks ühiskond, mida ma armastan.

Emad Eldin Adeeb (ajakirjanik, vestluse küsija pool): Teid teatakse Vabariikliku partei toetajana, parempoolsena. Nad räägivad, et te olite esmalt demokraat ja siis hakkasite vabariiklasi toetama. Teatakse, et te toetate Donald Trumpi ja olete Joe Bideni vastu. Mis on selles tõde? Kas te käisite Putini jutul sellepärast, et te olete Trumpi poolt ja Bideni vastu?

Carlson: Minu vaated ei ole minu enda hinnangul eriti huvitavad ja ma pole kindel, kuidas neid täpsemalt iseloomustada. Need muutuvad sama kiiresti kui muutub maailm. Põhimõtteliselt peaks olema nii, et inimene võib uute tõikade selgumisel oma vaateid muuta. Kui eeldused, millele sa toetusid minevikus, osutuvad valeks.

Ma ei saa raudkindlalt väita, et ma räägin tõtt, kuid ma annan endast parima. Trump ei mänginud selles [Putini intervjuu korraldamises] mitte mingisugust rolli. 

Nagu te teate, toimuvad minu kodumaal novembris valimised. Mul pole aimugi, mis hakkab juhtuma. Ma arvan, et tänane [Ameerika Ühendriikide] valitsus on ilmselgelt äärmiselt saamatu ja president on seniilne. See ei ole rünnak, kõik teavad seda. 

Käesoleval nädalal avaldati uurimise tulemused, millega te olete ilmselt kõik tuttavad, ja see on väga kurb lugemine, kuid sellel polnud mitte midagi tegemist kõnealuse intervjuuga.

Ma soovisin intervjueerida Putinit, sest ta on riigi juht, kellega Ameerika Ühendriikide valitsus on teatud viisil sõjas, kuigi seda pole välja kuulutatud. 

Toimetas Karol Kallas