Kremli pressisekretär Dmitri Peskov. Foto: Scanpix

Kremli pressisekretär Dmitri Peskov on koroonaviiruse tõttu haiglasse viidud, kirjutab RT.

"Jah, olen haige ja saan ravi," ütles Peskov ajakirjanikele. Peskov sõnas uudisteagentuurile TASS, et kohtus president Putiniga viimati üle kuu aja tagasi. Avalikkuse ees nähti Peskovi viimati 12 päeva tagasi.

Ka Peskovi naine Tatjana Navka on viiruse tõttu hospitaliseeritud. Tema sõnul läksid nad koos mehega haiglasse, et vältida ülejäänud perekonna nakatamist.

Viirus on viimasel ajal Moskva võimukoridorides hoogsalt levinud: peaminister Mihhail Mishustin sai positiivse testi 30. aprillil ja on sellest ajast saadik suuresti tööst kõrval olnud. Putin on öelnud, et ta räägib endiselt iga päev Mishustiniga, ja viimane osales reedel video teel ka valitsuse istungil. Enamuse Mishustini tööülesannetest on üle võtnud aga esimene asepeaminister Andrei Belousov.

Ehitusminister Vladimir Jakushev ja kultuuriminister Olga Ljubimova on samuti viirusesse nakatunud, kuid on kodusel ravil.

Ametliku statistika kohaselt on Venemaal diagnoositud 232 000 koroonaviirusesse haigestumist ning viiruse tõttu on surnud 2116 inimest. Umbes kaks kolmandikku haigestumistest on toimunud pealinnas Moskvas või selle lähistel.

Toimetas Jaanus Vogelberg