Kaader multifilmist "Öökulli maja". Foto: Disney

Disney Channel voogedastusplatvormi kavva lisati sama ettevõtte toodetud multifilmiseeria, mille ühele peategelasele meeldib astuda sugulisse vahekorda mõlema sugupoolega. 

Miki Hiirte ja Kariibi mere piraatidega kuulsust kogunud meediakonglomeraadi Walt Disney Company voogedastusplatvormi lastele suunatud seriaali "Öökulli maja" (The Owl House) üks peategelastest on väidetavalt Disney esimene avalikult "bi-seksuaalne" tegelaskuju, vahendab Breitbart.

Multifilmiseriaali ühe looja Dana Terrace'i sõnul ei olnud Disney ülemused esmalt valmis bi- või homoseksuaalset tegelaskuju ekraanidele lubama, kuid muutsid hiljem meelt.

"Öökulli maja", mida hakati lastele suunatud kanalis näitama jaanuaris, räägib maagilises maailmas tegutsevast dominikaani-ameerika päritolu tüdrukust Luz Nocedast, keda ootab nõiaks saamise teekonnal ees hulgaliselt maagilisi seikluseid. Ühes viimases seerias sai avalikuks Luceda seksuaalne kallutatus, kui ta lõi tantsu teise naissoost tegelase Amityga.

Terrace'i sõnul soovis ta luua tegelaskuju, kelles oleks kajastatud tema enda suguühtimise kohta käivad tõekspidamised. "Ma olen bi! Ma tahan luua bi tegelasi, pagan võtku! Õnneks on mu kangekaelsus vilja kandnud ja tänane Disney juhtkond VÄGA toetab mind," säutsus stsenarist Twitteris.

Terrace jätkab samas lõimes: "["Bi-seksualsuse"] esitamine on tähtis! Alati tuleb võidelda selle eest, mida SINA tahad näha! OH [Owl House] tegemise käigus ei suuda ma ära oodata, kui ma saan katsetada teemadega, mis on tähtsad nii minu kui minu meeskonna jaoks. Ootan järgmist peatükki."

"Öökulli maja" ei ole esimene Disney toode, milles tegutseb selgelt LGBTQ-meelne tegelaskuju. Märtsis üllitas Disney allharu Pixar Disney+ voogedastuskanalis lühifilmi "Väljas" (Out), mille peategelane oli omasooihar.

Homoseksuaalne tegelaskuju on olemas teiseski märtsikuus välja tulnud Pixari filmis "Edasi" (Onward), milles teeb ilma naistega suguühtesse astuda sooviv naispolitseinik.

Toimetas Karol Kallas