Foto: Bigstockphoto

Dokumendid näitavad ka seda, et transpordisektor otsis meeleheitlikult ratsionaalset lahendust ja alternatiivi koroonaaegsetele reisipiirangutele.

Kanada valitsus kehtestas 2021. a. ligi üheksa kuud kestnud rahvusvaheliste- ja siselendude keelu vaktsineerimata kanadalastele. Dokumendid osutavad, et piirangud kehtestati ilma igasuguse teadusliku aluseta ehk lähtuvalt poliitikast, vahendab LifeSiteNews.

National Post'i kaastööline ja vabakutseline ajakirjanik Rupa Subramanya avalikustas osa kohtudokumentidest kaasuses, kus Briti kodanik ja Kanada elamisloaga Shaun Rickard ning Karl Harrison esitasid kaebuse valitsuse kehtestatud reisipiirangute vastu. Mõlemal on perekond Ühendkuningriikides ja neil ei olnud võimalik oma perede juurde naasta. 

"Hiljuti avaldatud kohtu dokumendid – mis käsitlevad reisimisel vaktsineerimiskohustuse kehtestamise otsuse tegemise tagamaid  – näitavad, et, kaugel teaduse järgimisest, olid peaminister ja valitsuskabinet suunatud poliitikale," kirjutab Subramanya. 

Reisipiirang vaktsineerimata kodanikele jõustati Kanada valitsuse osakonna poolt, mida Subramanya nimetab "poolsalajaseks struktuuriks valitsuse juures." Kohtu dokumentidest selgub, et mitte ühelgi nn Covid-pandeemia üksuse inimesel, sh üksuse juhil Jennifer Little'l, polnud ei epidemoloogilist, meditsiinilist või avaliku tervise alast haridust. Vaid üks 20-st üksuse töötajast oli varem töötanud avaliku tervise valdkonnas. 

Little on möönnud, et korraldus reisikeelu kehtestamiseks vaktsineerimata inimestele tuli valitsuskabinetist või koguni peaminister Justin Trudeault. Little andis ühtlasi mõista, et ta ei saa osutada täpselt, kes korralduse andis, põhjuseks "valitsuskabineti usaldus". 

Dokumentidest ilmnes ka transpordiametnike meeleheitlik katse leida piirangute vältimiseks teisi lahendus. Transpordiministeeriumi turvalisuse ja julgeoleku aseminister Aaron McCrorie saatis enne piirangute kehtestamist e-kirja kolleegile leidmaks ratsionaalset lahendust olukorrale. Vastuse asemel sai McCrorie kirja, mis kirjeldas Covid-vaktsiini eeliseid, muudest teemadest polnud seal sõnagi. 

Eelnevast saab järeldada ka seda, et reisipiirangud ei olnud transpordiministeeriumiga läbi arutatud. 

Toimetas René Allik