Donald Trump tööl McDonaldsis, 20.10.2024 Foto: Scanpix

Kuna Kamala Harris valetas, et ta on töötanud McDonaldsis, siis USA vabariiklaste presidendikandidaat otsustas minna mõnekümneks minutiks tööle nimetatud kiirtoidurestorani.

Trump heitis pintsaku seljast ja pani ette McDonaldsi töötajate põlle 20. oktoobril Ameerika Ühendriikide Pennsylvania osariigi suurlinna Philadelphia eeslinnas Feasterville-Trevoses asuvas McDonaldsi kiirtoidurestoranis. 

Trump lubas 11. oktoobril, et läheb "järgmisel nädalal" tööle McDonaldsisse ja töötab seal kümme minutit, sest siis on ta töötanud kiirtoidurestoranis kauem kui Harris.

Vabariiklaste presidendikandidaadi valimisürituse ajaks pandi restoran küll kinni, kuid toitu müüdi autodesse ja järjekorras olid vähemalt sajad masinad. Trump valmistas töötajate juhendamisel friikartuleid, maitsestas ja sättis neid karpi ning mõned korrad andis ka klientidele üle kotid toiduga.

Peale kiirtoidu valmistamist vastas Trump läbi toiduakna kohale tulnud ajakirjanike küsimustele, kandes jätkuvalt McDonaldsi põlle. 

McDonalds pole tänaseni vastanud küsimusele, kas Harris töötas 40 aastat tagasi mõnes nende restoranis.

Demokraatide presidendikampaania kõneisiku Joseph Costello sõnul kujutas valimisüritus "Trumpi poolset McDonaldsi töötajate omakasu nimel kurnamist". Videoülesvõtetest näeb, et töötajad on pigem Trumpist vaimustatud.

Trumpi sõnul McDonaldsi töö talle "päris meeldib" ja arvas, et võib seda kunagi veel teha.

Trumpi valimisürituse korraldamine kooskõlastati McDonaldsi juhtkonnaga.

Toimetas Karol Kallas