Foto: Facebook/Objektiiv

Facebooki loodi "Kõikide Eesti" kommuuni ja profiilipiltide kampaania kõrvale uus grupp "Eestlaste Eesti".

Asutaja Remi Sebastian Kits kirjeldas lehekülge kui murelike rahvuskonservatiivse maailmavaatega inimeste ettevõtmist. "Tegu ei ole EKRE üritusega. Selgitame kõikidele mõistlikele konservatiividele, miks tuleb toetada Eestit kui rahvusriiki," sõnas Kits.

Grupi kirjeldusest võib muu seas lugeda:
"Jälgime raske südamega, kuidas avalik diskussioon läheneb aina enam hüsteeriale. Rahvuskonservatiivse maailmavaate esindajaid sõimatakse kergekäeliselt äärmuslasteks ning püütakse jätta muljet, justkui Isamaa mõõdukad konservatiivid ja Keskerakonna vene päritolu riigikogulased lubaksid sündida koalitsioonil, mis lõhub senise ühiskonna ja viib selle tagasi 1930. aastatesse. Sedalaadi eksitavaid väiteid tuntud ühiskonnategelaste sulest on kurb lugeda."
/…/
"Samuti teeb muret asjaolu, et kasutades ära avalikkuses levivaid valesid ja hüsteeriat, on tekkinud liikumine "Kõigi Eesti", mille abil üritatakse Eesti eestlaste rahvusriigist ümber defineerida üheks omapäratuks territoriaalseks mõisteks ja kodanikuühiskonnaks teiste seas."

Täiendus

Täna pärastlõunal lisandus kommuuni täiendav ja "eestlust" avardav selgitus:
"Mitmed muu päritoluga eestimeelsed inimesed on meile kirjutanud murega, et nad ei saa aru, mida me neist arvame. /…/ Selline nimevalik ei ole tehtud kellegi eraldamiseks, vaid Eesti riigi eesmärgi rõhutamiseks lähtuvalt ajaloost ja põhiseadusest, milleks on eesti rahvuse ja kultuuri säilimine läbi aegade."

Kitse sõnul soovitakse kaasata olulisemal määral rahvuskontekst, milles eestlased on üles kasvanud ja mille äraõppimise nimel siin elavad eestimeelsed soomlased, lätlased, venelased ja teised nii palju vaeva on näinud.

Loe täispikka teksti SIIT

Vaata Facebooki gruppi SIIT

Toimetas Lennart Käämer