George Soros Foto: Scanpix

Ungari peaminister Viktor Orbán kutsub Sorose-tüüpi võltskodanikuühendusi üles Kesk-Euroopast lahkuma. Samuti on Ungari valmis aitama Itaaliat viimase piiride kaitsmisel ja immigrantide kodumaale tagasisaatmisel.

Ungari peaminister Viktor Orbán palus Euroopa Liidu eelarve teemal peetud kõnes Sorose-tüüpi mittetulundusühingutel ja sihtasutustel-fondidel Kesk-Euroopast ära minna. "Me ei ole enam valmis Euroopa vahenditest rahastama rohkearvulisi ja vaenulikke võltskodanikuühendusi," vahendab peaministri sõnu About Hungary.

Ungari peaministri sõnul ei ole Euroopa Liidu eelarve mõeldud liberaalse meedia ja liberaalide huve teenivate jõukude rahastamiseks. Samuti pole see ette nähtud vasakaktivistide ja meeleavalduste korraldajate treenimiseks.

Ungari uudisteagentuuri MTI sõnul peab Orbán "liberaalide varjatud rünnakuid" Põhja-Makedoonia korratuste põhjuseks ja samuti on need suuresti Rumeenia valitsuse probleemide taga. Tema sõnul kujutavad Washingtoni ja Brüsseli poolt rahastatud rahvusvaheline vasakliikumine ning rahvusvaheliste otsuste langetamise protsessi integreeritud liberaalsed võrgustikud Kesk-Euroopa normaalsele elukorraldusele suurimat ohtu. Poliitikud seisavad Orbáni hinnangul silmitsi vasakliikumise ja nende võrgustike "poliitiliste trikkide ja kümnete nende poolt mahitatud valeuudiste kanalitega".

Peaminister Orbán kiitis samas aga Kesk-Euroopa riike, kuna need on ülejäänud Euroopale eelarvedistsipliini osas eeskujuks ning suuresti ka Euroopa majanduskasvu põhjuseks. Ühtlasi kaitsevad need riigid tema sõnul ka Euroopa kontinendi piire.

Samuti kordas Ungari peaminister esmaspäeval Itaalia peaministrile Giuseppe Contele tehtud pakkumist, mille kohaselt on Ungari valmis aitama Itaaliat selle piiride kaitsmisel kus iganes riik seda vajama peaks ning kinnitas, et on valmis aitama Itaaliat ühtlasi nii paljude immigrantide kodumaale tagasi viimisel kui vaja.

Toimetas Karol Kallas