Peaminister Jüri Ratas poetas hiljuti, et abielu määratlemist põhiseaduses mehe ja naise liiduna ta vajalikuks ei pea. Seda enam tuleks valitsuse konservatiivsetel erakondadel asuda kiiremas korras tegema pingutusi koalitsioonileppes kokku lepitud 2021 aasta rahvaküsitluse korraldamise ja positiivse tulemuse saavutamise nimel, tõdevad Varro Vooglaid ja Markus Järvi saates "Fookuses".

Hiljuti tõdes peaminister Jüri Ratas, et hoolimata koalitsioonilepingus sätestatust polevat valitsus kujundanud ühtset seisukohta abielu kui mehe ja naise vahelise liidu põhiseadusesse kirjutamiseks ning tema isiklikult seda vajalikuks ei pea.

Eelmise aasta oktoobris võttis rahvahääletuse vastu sõna ka Euroopa Liberaalsete Parteide Ühenduse (ALDE) aseesimees Annelou van Egmond. Tema ettekirjutuste kohaselt peaks Keskerakond ALDE liikmena võtma selles küsimuses selgelt tauniva seisukoha või tagama, et hääletust traditsioonilisele abielule põhiseadusliku kaitse andmiseks ei toimuks.

Saates "Fookuses" arutlevad Varro Vooglaid ja Markus Järvi Ratase avalduse teemal.

Valitsuse konservatiivsetel erakondadel tuleks saate autorite hinnangul asuda kiiremas korras tegema pingutusi koalitsioonileppes kokku lepitud 2021 aasta rahvaküsitluse korraldamise ja positiivse tulemuse saavutamise nimel.

Vaadake lisa saatest!