Laura Ingraham ja Rand Paul. Foto: Fox News ekraanitõmmis

Telekanali Fox News saatejuhile Laura Ingrahamile antud intervjuus väitis Ameerika Ühendriikide arstiharidusega ja ise Covid-19 läbi põdenud senaator Rand Paul, et paljudel arstidel ja rahvatervise ekspertidel "pole kavaski" loobuda Covidiga seotud regulatsioonidest ja maskikandmise soovitustest.

"Küllalt jagub arste, kes väidavad, et "me peame kandma maske ka peale vaktsineerimist ja tõsisemalt võttes, me peaksime neid igavesti kandma jäämagi". Selline väide on naeruväärne ja sellel pole mingisugust teaduslikku alust," vahendab Fox News. 

"Kui sul on immuunsus, viska oma mask minema … ja ütle neile nõndanimetatud ekpertidele … et tõmmaku uttu," jätkas Paul.

Paul rääkis Foxi ajakirjanikele, et "kui inimene on haiguse läbi põdenud või saanud kaks vaktsiinidoosi, võib see inimene oma maski minema visata ja Dr [Anthony] Fauci pikalt saata".

"Kui sul on immuunsus, sa ei pea seda tegema [maski kandma]. Viska oma mask minema ja ütle neile nõndanimetatud ekspertidele, et piirangutest ei ole kasu ja nad võiksid uttu tõmmata, sest pole olemas mitte mingisugust teaduslikku tõestust, et piirangud oleks selle viiruse trajektoori kuidagi muutnud," kordas Paul oma sõnumit.

Erinevalt Covid-19 "arsti mängivatest" poliitikutest on Paulil arstiharidus ja ta on pikka aega töötanud oftalmoloogina enne kui ta 2010. aastal poliitikuks hakkas.

Toimetas Karol Kallas