Barnor Hesse Pilt: YouTube'i ekraanitõmmis

Ameerika Ühendriikide suurlinna New Yorgi ühe kooli direktor saatis valgete õpilaste vanematele ankeedid ja lugemismaterjali, milles paluti määrata oma koht valgeks olemise skaalal, mis algab punase "valge ülemvõimu pooldajaga" ning lõpeb rohelise "valgeks olemise hülgajaga".

Valgeks olemise vähendamise "tegevuskava" saadeti East Side'i kogukonnakooli kuuenda kuni kaheteistkümnenda klassi õpilaste vanematele. Tegevuskavas paluti valgest rassist lapsevanematel näha vaeva, et neist saaksid " valgeks olemise hülgajad", kes "muudaksid institutsioone, lammutaksid valgeks olemist ja ei lubaks valgeks olemisel ennast uuesti kehtestada", vahendab The Federalist.

Pilt: Christopher Rufo

Rassihariduse käekäiku jälgiva konservatiivse aktivisti Christopher Rufo sõnul on tegemist "riikliku koolihariduse uue näoga".

Barnor Hesse 8 valget identiteeti

Valge
ülemvõimu pooldaja
Selgelt eristatav valge ühiskond, mis hoiab, jõustab ja väärtustab valgete ülemvõimu.
Valge vuajeristEi sea valgete ülemvõimu küsimuse alla; ihaldab mitte-valget, kuna see on huvitav ja mõnupakkuv; soovib kontrollida mitte-valge tarbimist ja omastamist; vaimustunud kultuurist (tarbib musta kultuuri ilma koormata).
Valge priviligeerituVõib kritiseerida valgete ülemvõimu, kuid on läbi ja lõhki seotud õigluse/võrdsuse küsimustega, mis lähtuvad valgeks olemise ja valgete võimu normaliseerimisest; vannub truudust "mitmekesisusele".
Valgeks olemisest kasusaajaElab kaasa paljudele teemadele, kuid ainult eraviisiliselt; ei räägi/tegutse avalikkuse ees solidaarselt mustadega, sest saab valgeks olemisest avalikult kasu (sellesse kategooriasse kuuluvad ka mõned värvilised inimesed).
Valgeks olemise salgajaTunnistab teatud valge nahavärviga kaasnevaid probleeme, kuid ainult sellepärast, et pelgab aruandmist aktivistidele; otsib aktivistide tunnustust.
Valgeks olemise kriitikOn valgeks olemise suhtes üldiselt kriitiline ja panustab valge režiimi paljastamisse/tähistamisse; keeldub olemast valge režiimi kaastööline.
Valgeks olemise reeturKeeldub aktiivselt koostööst valgeks olemisega; räägib sellest, mis toimub; kavatseb õõnestada valget võimu ja rääkida iga hinna eest tõtt; võitleb institutsioonide likvideerimise eest.
Valgeks olemise hülgajaMuudab institutsioone, lammutab valgete võimu ja ei luba valgetel ennast uuesti kehtestada.
Tabel: Objektiiv

Kooli levitatud valgeks olemise skaala ja selle selgitused on koostanud Northwesterni Ülikooli afroameerika uuringute, politoloogia ja sotsioloogia must professor Barnor Hesse.

Tema tõlgenduses on saanud sõnadest nagu "ülimuslikkus" (superiority) ja "valge režiim" sõimusõnad, millega saab rünnata inimesi, kes ei saa aru, mis asi on "mustuse koorem" (burden of Blackness).

Toimetas Karol Kallas