John Kerry Pilt: YouTube'i ekraanitõmmis

Ameerika Ühendriikide vasakäärmuslasest rohepoliitik John Kerry rääkis New Yorkis Maailma Majandusfoorumi korraldatud kõnekoosolekul, et sotsiaalmeedia ja sõnavabadus segavad üksmeele leidmist, mis on demokraatlike riikide jaoks suur probleem.

Maailma Majandusfoorum pidas 23.–27. septembrini ÜRO peaassamblee ajal New Yorkis kõnekoosolekuid pealkirjaga "Jätkusuutliku arengu mõjukohtumised". 25. septembril tunnistas endine Ameerika Ühendriikide demokraadist riigisekretär ja tänase demokraatide valitsuse endine kliimasaadik Kerry paneeli "Roheline kaubandus pole kerge" raames, et Ameerika Ühendriikide põhiseaduse esimene parandus (sõnavabadus) takistab valitsemist.

Kerry arvas:

"Sotsiaalmeedia on demokraatiates probleemiks, kuna see teeb üksmeele leidmise, ükskõik millisel teemal, keeruliseks. Tänapäeval on tõeliselt raske valitseda. Enam pole vahekohtunike, kes meil olid, kes määrasid ära, mis on tõigad ja mis mitte. Selline asi on täna teatud määrani kadunud. 

Inimesed valivad endale täna ise, kus kohast nad omale uudiseid ja teavet hangivad, mille peale kukutakse kurja tsüklisse. 

Tänapäeval on üksmeele leidmine väga-väga keeruline. Palju keerulisem kui viimase 40–50 aasta jooksul, mil mina olen valitsemises osalenud. Palju räägitakse, kuidas sellised probleemide allikaid ohjeldada selleks, et tegude ja tõikade eest oleks mingi vastutus. 

Kuid kui on ainult üks allikas ja see allikas on reostunud, sellel on mingi oma tegevuskava, see levitab väärteavet, siis sellise allika kõrvaldamise takistuseks on Ameerika Ühendriikide põhiseaduse esimene parandus.

Mida on vaja ehk tuleb võita maad. Võita õigus valitseda läbi valimistel piisavalt paljude häälte kogumise, selleks et korraldada muutusi. Ilmselgelt on Ameerika Ühendriikides inimesi, kes tahavad teistsuguseid muutusi.

Ma arvan, et demokraatiate ees on hetkel väga suured väljakutsed ja need [riigid] pole näidanud, et suudavad liikuda piisavalt kiiresti ja piisavalt suures mahus, et vastata maailma eest seisvate väljakutsetele."

Zerohedge kommenteerib Kerry esinemist:

"Kerry sõnade valik ja esinemise toon näitavad, et Obama-Bideni-Harrise meeskonna vasakäärmuslased on hirmul, et nende enda levitatavat tahtliku ja tahtmatut väärteabe põhist propagandat, mida külvatakse laiali läbi vasakäärmuslike korporatiivmeedia väljaannete, inimesed enam ei usu ja otsivad tõest teavet ning uudiseid "sõnavabaduse" keskkonnast X, mida käitab Elon Musk. Nii korrumpeerunud valitsus kui korporatistlikud isandad on inimestele aastakümneid valetanud."  

Musk arvas Kerry jutu peale: "See on hullumeelne."

Toimetas Karol Kallas