Politseinikud on kinni pidanud Tallinna homoparaadi häirija. 8. juuli 2017. Foto: Scanpix

Vähemused, jätke meid lihtsalt rahule, elage ise ja laske teistel elada! Me ei taha teiega kakelda, ülejäänu on teie teha, kirjutab rahvuslane Jüri Kukk avalikus kirjas kõiksugu vähemusaktivistidele.

Lugesin portaalist Telegram kirjutist "Kes kardab taimetoitlast ehk mis on vegefoobia" ja tahtsin karjuda: inimesed, mis teiega ometi lahti on, et te ühtäkki nii solvuvad olete ja mingite väidetavate inimõigusrikkumiste pärast kohe ristisõtta tormate? Selles loos on näiteks lause: "Taimetoitlased peavad oma tundeid alla suruma, et mitte näida emotsionaalsete äärmuslastena."

Jälle üks õnnetu allasurutud vähemus! Nüüd te vist tahate, et ühiskond viskuks teid kallistama ja oma tavapärast eluviisi teie järgi ümber sättima? Karjute ühiskonnale: lihasööjad on mölakad, tulge aidake neid vihata – te ju alustate ise vihakampaaniat, kusjuures enamik teie "ohvritest" on inimesed, kes teie probleemidest midagi ei tea ja tõtt öelda ei hooli ka! Teie ise ärritate nad üles ja siis nutate – näete, kui halvad, hoolimatud ja pahatahtlikud nad on! Kui veganlus on inimõigus, siis õigus süüa just seda, mida inimene soovib, on kordi rohkem inimõigus!

Maailm oleks märgatavalt rahulikum, kui kõikvõimalikud vähemused saaksid aru, et nad ongi vähemused ja ei maksa enamust oma pilli järgi tantsima sundida, kusjuures enamikel juhtudel me saame teineteise kõrval ka rahulikult elada.

Geid, ma ei vihka teid ja olen nõus teie seksuaalset suundumust aktsepteerima, kui te mu rahule jätate! Ma olen hetero, mulle meeldivad naised ja ma tahan, et ka mu lapselapsed oleks heterod või vähemalt teeksid ise valikuid. Ma ei taha, et te roniksite oma vikerkaarelipukestega mu nina alla ja tõkestaksite tänava oma paraadidega, ma ei taha, et te nõuaksite mult teile plaksutamist ja ma ei taha teid oma kirjutistes ülistada. Heterod ju teid oma magamistubadesse ei kutsu ega roni ka teie omadesse, miks te siis meid vägisi oma voodi kõrvale veate – seda ju teie eluviisi propageerimine, kasvõi läbi paraadide, tähendabki? Kui minust saab kord homofoob, siis olen ma teie ideoloogiline laps, sest just teie ise kasvatate oma pealetükkivusega minust geivihkaja.

Sama võiks rääkida ka pagulastest ja üldse immigrantidest. Ma olen nõus neid aktsepteerima, kui näen näiteks hindust naabrit hommikul bussijuhina tööle minemas, kusjuures ta viskab oma sorteeritud prügi kolme prügikasti, tema naine ajab poodi tööle minnes minuga juttu ja kurdab, et palgast vist ei jätku, et kodumaal ära käia, sest lastele on vaja uusi riideid osta – ehk siis nemadki on Eestis samasugused inimesed, nagu eestlane, samade murede ja rõõmudega. Selle asemel näen priskeid hästi riides neegreid keset tööpäeva Tallinna tänavatel töllerdamas, uusimad nutiseadmed peos, ise valgeid tüdrukuid iharalt noolimas. Või kuulen, et üks niigi vähestest meile jõudnud süürlastest on oma naise põlema pannud, teine aga sidus abikaasa radiaatori külge ja kavatses samuti seda teha! Julgen öelda, et just sisserändajad on meid rassistideks vorminud, sest nad ei käitu ei külaliste ega abivajajate, vaid sissetungijate ja metslastena!

Ja viimaks jõuan veganite juurde tagasi. Te kurdate, et keegi ei mõista teid. Mina mõistan teie arusaamu, tahtmisi ja eesmärke, aga ma ei taha või ei ole valmis teiega ühinema. Te lihtsalt jätke mind rahule! Ma ei mõnita teid, kuid näen teid brokolit nosimas, aga teie jätke minu lihatükk rahule! Lihtsalt olge naaberlauas ja laske mul süüa. Paraku olete just teie need, kes hakkavad minu suunas lehmahääli tegema, te olete need, kes karjuvad meedias, kui hea on taimetoit ja milline mölakas olen mina, kui ma söön seapraadi. Ja paistab, et teiegi hakkate Gaystapo kombel nõudma, et minusuguseid lihanärijaid risti löödaks ning juurutate pealekaebamisäpi, et kirjutada inimõiguste keskusele: see neetud Kukk sööb kõrvallauas kotlette, loomapiinaja ja vegefoob sihuke!

Siit siis soovitus: vähemused, jätke meid lihtsalt rahule, elage ise ja laske teistel elada! Me ei taha teiega kakelda, ülejäänu on teie teha! Kord saab ka meie süda täis ja me loome normaalsete inimeste vähemuse, kes hakkab valjuhäälselt nõudma õigust traditsioonilisele elulaadile, rahvuslikule elukeskkonnale ja heteroseksuaalsele, ja siis hakkavad kõikvõimalikud võrd- ja inimõiguslased küll juba meie nägemisest oigama!