Saksamaa Hesseni liidumaa Stadtallendorfi linna tuletõrjedepoo põleng, 16.10.2024 Foto: Scanpix

Saksamaa Hesseni liidumaa Stadtallendorfi linna aasta eest valminud tuletõrjedepoos läks põlema päästekomandole kuuluv elektriauto, millega koos põles maha terve hoone.

Tulekahju puhkes 16. oktoobril ja selles hävis nii varustuse hoidla kui kümmekond päästesõidukit, vahendab World Tribune.

Tuli sai kohalike allikate sõnul alguse "sõidukist, millel oli liitium-ioon aku ja väline vooluühendus". Põleng tekitas hinnanguliselt kahju vahemikus 19 kuni 24 miljonit eurot. Inimesed tulekahjus kannatada ei saanud.

Ametnike sõnul polnud hoones tulekahju häire-, ega tulekustutussüsteemi, kuna ekspertide kulude ja kasude analüüsi kohaselt ei olnud neid vaja.

Hesseni Tuletõrjekomandode Ühingu juhi Norbert Fischeri sõnul levis tuli "kaelamurdva kiirusega" ja tema hinnangul võetakse sellest õppuist ja tuletõrjedepoodesse paigutatakse tulekahju signalisatsioonid.

Koos vabatahtlikega üritas depoo tulekahju kustutada 170 tuletõrjujat ja leegid küündisid pealtnägijate kinnitusel kümne meetri kõrgusele. Videoülesvõttelt näeb, et leegid küündivad vähemalt kortermaja kolmanda korruseni.

Toimetas Karol Kallas