Iiri valitsuse sõnum Twitteris Foto: kuvatõmmis Twitterist

Iirimaa piirid seni väga avatuna hoidnud valitsus palus Twitteris asüüli soovijatel mujal õnne proovida, sest riigi võimalused uusi illegaalseid migrante vastu võtta on ammendunud.

Iiri valitsuse hädahüüd põhineb tõsiasjal, et kohalikud ressursid ja majutusvõimalused on uute migrantide vastuvõtmiseks otsa saanud. Viie miljoni elanikuga riiki on vahepeal tulnud kümneid tuhandeid migrante ja osa neist ööbib majutuskohtade puudumise tõttu Dublini tänavatel, vahendab riiklik meediaportaal RTÉ.

„Iiri valitsus palub neil, kes kaaluvad põgenikustaatust Iirimaal ja kes on praegu mõnes turvalises kohas, mitte reisida praegu Iirimaale ja lükata edasi Iirimaale reisimise plaanid. Põhjus on võimalike majutuskohtade tõsine puudus," seisab Twitteris avaldatud valitsuse sõnumis, mis avaldati mitmes keeles. 

Samuti on valitsus hädas seni saabunud migrantide korrarikkumiste ohjeldamisega. Politsei püüab tulla toime ka vägivallaga pagulaste majutuskeskustes, näiteks Kerry maakonnas sai majutuseks kasutatavas hotellis migrantide omavahelises arveõiendamises noahaavu neli meest. 

Toimetas René Allik